Ingredience:
Příprava:
1. Rozšlehejte mascarpone se šlehačkou, poté přidejte mandlový prášek, případně i likér.
2. Natřete krém na piškoty, na něj položte jahody (nebo maliny), posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Ingredience: • 300 g jahod • 2 středně velké cukety • 125 g sýru feta • 1 hlávkový salát • 75 g špenátových listů • 5 nasekaných lístků máty • 3 cl rýžového octa • 1 čajová lžička medu • 1/2 kávové lžičky soli • 2 kávové lžičky máku • 5 cl olivového oleje • sůl
Příprava:
1. Opláchněte 200 g jahod a zbavte je stopek. Rozkrojte je na polovinu a odložte stranou. Omyjte salát a špenátové listy. Poté omyjte cuketu a pomocí škrabky ji nakrájejte na tenké plátky. Do čtyřech misek rozdělte salát, špenát, cuketu a jahody. 2. Fetu nakrájejte na kostky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a s mátou. Osolte. 3. V samostatné misce smíchejte pomocí tyčového nebo klasického mixéru zbytek jahod, 4 cl olivového oleje, rýžový ocet, med a sůl. Přisypejte trošku máku a vše promíchejte. 4. Připravenou zálivku nalijte do misek a posypte mákem.
Ingredience:
Příprava:
1. Vyjměte sýr faisselle z nádobky a nechejte ho asi 1 hodinu okapat na talíři. Šlehač a misku, ve které budete šlehat šlehačku, vložte do mrazáku. Sýr faisselle vyjměte z formy.
2. Smetanu vyšlehejte do tuha, přičemž při šlehání postupně přidávejte vanilkový cukr a moučkový cukr. Šlehačku a sýr faisselle jemně promíchejte pomocí stěrky. Nalijte do misek a vložte na 30 minut do chladničky.
3. Dezert Fontainebleau podávejte posypaný jahodami.
Ingredience:
• 4 velké sněhové pusinky nebo 1 sáček malých sněhových pusinek • 300 g
mražených jahod • 40 cl smetany na šlehání • 2polévkové lžíce cukru + 20 g
• 1 vanilkový lusk nebo 1 sáček vanilkového cukru
Příprava:
1. V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru smíchejte mražené jahody s 2 lžícemi cukru.
2. Dobře vychlazenou smetanu vyšlehejte s 20 g cukru na tuhou šlehačku.
3. Podle chuti přidejte semínka vanilkového lusku nebo 1 balíček vanilkového cukru.
4. Sněhové pusinky rozdrťte na větší kousky.
5. Do sklenic vložte vrstvu drcených sněhových pusinek, na to vrstvu krému, pak nalijte rozmixované jahody a postup zopakujte. Ihned podávejte.
Ingredience:
• 500 g jahod (nebo více) • 50 cl růžového nebo světle červeného vína
• 50 g cukru • 1 svitek skořice • 1 vanilkový lusk • 4 polévkové lžíce
balzamikového octa • několik květů macešky zahradní nebo jiné květiny
Příprava:
1. Víno se skořicí, vanilkovým luskem rozkrojeným podél na dva kusy, cukrem a balzamikovým octem vařte po dobu 10 minut na silném ohni, poté odstavte z ohně a nechejte uvedené ingredience ještě 10 minut louhovat ve víně.
2. Jahody umyjte a zbavte stopek, vložte je do misky a poté je zalijte vínem.
3. Nechejte vychladnout a poté dejte na chvíli do lednice.
4. Těsně před podáváním přidejte do každé misky několik okvětních plátků macešky.
Ingredience: • na piškotovou roládu: • 150 g mouky • 150 g krupicového cukru • 6 vajec • 6 špetek vanilkového prášku • na náplň: • 250 g jahod • 1/4 l tekuté smetany na šlehání • 4 listy želatiny • 50 g cukru • na ozdobu: několik jahod, nastrouhané pistácie, moučkový cukr
Příprava: 1. Jahody opláchněte (odložte si 3 nebo 4) a rozmixujte na pyré. V hrnci rozpusťte cukr s 5 cl vody. Želatinu nechte změknout ve studené vodě, nechte ji okapat a poté ji přidejte do hrnce s rozpuštěným cukrem. Promíchejte a odstavte z ohně. Tento sladký sirup zamíchejte do jahodového pyré. 2. Smetanu vyšlehejte na tuhou šlehačku. Do ní nalijte vychlazené jahodové pyré. Dejte na 1 hod. do lednice. 3. Připravte si piškot: troubu si předehřejte na 180 °C (stupeň 6). Rozklepněte vejce, přičemž oddělte bílky od žloutků. Žloutky šlehejte s cukrem, dokud směs nezbělá, poté do ní vmíchejte mouku a vanilku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. 4. Plech vyložte papírem na pečení a na něj nalijte těsto (výška asi 1 cm). Vložte do trouby a pečte 7 až 8 minut, dokud piškot nezezlátne. 5. Plech vyložte papírem na pečení a na něj nalijte těsto (výška asi 1 cm). Vložte do trouby a pečte 7 až 8 minut, dokud piškot nezezlátne.
Ingredience:
• 750 g jahod • 1 vanilkový lusk
• 6 polévkových lžic rybízového likéru Creme de cassis • máslo
Příprava:
1. Troubu předehřejte na 180 °C (stupeň 6).
2. Obdélníkovou formu (nebo vyšší plech) vyložte pečícím papírem potřeným máslem a máslem potřete i další pečící papír stejných rozměrů.
3. Umyté jahody rozkrojte napůl, nebo je podle jejich velikosti vložte do formy. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábněte z něj aromatická černá semínka a těmi jahody posypejte.
4. Zalijte rybízovým likérem, přidejte několik oříšků másla, poté přikryjte druhým listem pečícího papíru, přičemž stranu pomazanou máslem dejte směrem k ovoci. Přitlačte papír kolem dokola tak, aby přilnul k druhému pečícímu papíru (utvoříte uzavřený balíček).
5. Pečte v troubě 20 minut.
Ingredience:
• 150 g kokosového oleje nebo másla • 150 g ovesných vloček • 150 g
špaldové mouky • 150 g kokosového cukru • 1 špetka soli • 250 g rebarbory •
300 g jahod • šťáva z 1 citronu • 1 polévková lžíce cukru
Příprava: 1. 150 g kokosového oleje nebo másla rozpusťte na mírném ohni. 2. Odstavte z ohně a přidejte 150 g ovesných vloček, 150 g špaldové mouky, 150 g kokosového cukru a 1 špetku soli. Dobře promíchejte. 6 lžic této směsi si dejte stranou. Ostatní směs rozetřete na formu (či plech) 30 x 20 cm vyloženou pečícím papírem a potřeným olejem. Tuto vrstvu rozetřete rovnoměrně lžící. 3. V míse smíchejte 250 g rebarbory nakrájené na malé kousky, 300 g rozmačkaných jahod, šťávu z 1 citronu a 1 polévkovou lžíci cukru. 4. Tuto ovocnou směs natřete na první vrstvu na pečícím papíru a poté pokryjte směsí ovesných vloček, kterou jste si dali stranou. 5. Pečte 40 minut při 210 °C (stupeň 7). Před krájením na jednotlivé dílky nechejte vše dobře vychladnout přímo ve formě (či na plechu).
Ingredience:
• 350 g jahod zbavených stopek • 1 plechovka liči po 400 g • 1 hrst obilovin
(burizony, smacks, special K) • směs semínek, nasekané mandle, pekanové
ořechy, piniové oříšky • 2 hrsti hnědého cukru • med nebo javorový sirup (dle
libosti)
Příprava:
1. Rozmixujte jahody a liči v mixéru a poté dejte do ledničky.
2. Zahřejte pánev a poté na ní asi jednu minutu opékejte cereálie a semínka. Dále přidejte hnědý cukr a (pokud chcete) med nebo javorový sirup a vše nechte zkaramelizovat.
3. Granolu (tj. směs cereálií, ořechů, semínek) nalijte na pečící papír nebo na silikonovou podložku a nechte vychladnout. Podávejte s jogurtem nebo mlékem a jahodovým / liči smoothie.
Ingredience: • 200 g listového těsta • 1 kg jahod (nejlépe velké) • 100 g cukru • na citronový krém: • 6 cl citronové šťávy (2 x 3 cl) • 40 g cukru • 1 vejce • 1 nastrouhaná citronová kůra (tj. z 1 citronu) • 50 g másla pokojové teploty • 100 g šlehačky • 1/2 listu želatiny
Příprava: 1. Na citronový krém: vyšlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezbělá. Přidejte 3 cl citronové šťávy a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a přidejte želatinu a všlehejte změkčené máslo. 2. Do výsledného krému přimíchejte zbytek citronové šťávy a dále citronovou kůru a šlehačku. 3. Jahody: rozkrojte je napůl. Položte je na plech s otvory nebo na rošt 4. Posypte je cukrem a pečte je 1 hodinu při 100 ° C (stupeň 3-4). 5. Vyjměte jahody z trouby a nechte je vychladnout. Sesbírejte šťávu, kterou jahody pustily. 6. Rozválejte listové těsto a poté nakrájejte na kruhy o průměru 14 cm. 7. Na těsto položte dobře okapané jahody, přičemž ponechejte volný okraj těsta o šířce asi 1,5 cm. 8. Pečte v troubě při 200 ° C (stupeň 6-7) po dobu 20 min. 9. Pokapejte koláč jahodovou šťávou a podávejte spolu s citronovým krémem.
Ingredience:
• 400 g jahod • 2 vejce • 80 g cukru
• 100 g rozpuštěného másla • 80 g mouky • 1/2 kávové lžičky prášku do
pečiva
Příprava:
1. Troubu předehřejte na 180 °C (stupeň 6).
2. Smíchejte pomocí mixéru celá vejce s cukrem, máslem, moukou a práškem do pečiva, dokud nevznikne hladký krém.
3. Jahody krátce umyjte, osušte, zbavte slupek, nakrájejte na kousky a rozdělte je do žáruvzdorných sklenic( Pyrex).
4. Na jahody ve sklenicích nalijte asi 3 polévkové lžíce krému a pečte v troubě 20 až 30 minut (podle vaší trouby). To, že je dezert upečený, zjistíte pomocí nože, jehož čepel zasunete do středu dezertu - nůž může být mokrý, protože jahody pouští vodu, ale nesmí se na něj lepit těsto.
Ingredience:
• 3 zralá, ale ne příliš měkká avokáda • šťáva z jedné limetky • 250 g jahod
• 100 g krabího masa (kousky) • čerstvě namletý pepř
• na zálivku: • 6 jahod • šťáva z jedné limetky • 6 polévkových lžic jemného
olivového oleje • 1 čajová lžička tekutého medu • čerstvě namletý pepř
Příprava:
1. Jahody rychle opláchněte pod studenou vodou, nechte je okapat na papírové utěrce, zbavte je stopek, nakrájejte na proužky a vložte do salátové mísy. Avokáda rozkrojte napůl, odstraňte pecky, nakrájejte je také na proužky a pokapejte citronovou šťávou. Vložte je do salátové mísy.
2. Přidejte kousky krabího masa, sůl a pepř a dejte do ledničky.
3. Připravte si zálivku: Smíchejte pomocí mixéru 6 jahod zbavených stopek, olej, citronovou šťávou, med, sůl a pepř, dokud nezískáte tekutou omáčku. Tu nalijte na salát těsně před podáváním a jemně promíchejte.
Tyto recepty byly vytvořeny redakcí
Objednané jahody od nás dostanete v obalu zajišťujícím jejich čerstvost a s 90denní zárukou bez rizika.
100% spokojenost nebo vrácení peněz.
Pokud nedosáhnete očekávaných výsledků, pošlete nám své jahody zpět a my vám bez jakýchkoliv námitek obratem vrátíme celou částku, kterou jste za svou objednávku zaplatili.